ذکر داوود طائی رحمة الله علیه :
ابوسلیمان داوود بن نُصیر طائی ، فقیه، محدث و صوفی قرن دوم هجری قمری که ولادت او در کوفه ، و وفاتش را به بغداد یا کوفه نوشته اند .
او در جوانی به تحصیل علوم مختلف پرداخت و بهویژه در کوفه نزد ابوحنیفه ؛ بنیانگذار مذهب حنفی ؛ فقه آموخت و در آن چندان تبحر یافت که او را در کنار ابویوسف و زُفَر و دیگران، از شاگردان برجستۀ ابوحنیفه به شمار آوردهاند . با اینهمه، داوود در پی انقلابی روحی، درس و بحث را به یک سو نهاد، به توصیۀ ابوحنیفه به خلوت و گوشهنشینی روی آورد .
او در زهد خود چندان سختگیر بود که کوچکترین آسودگی را پرداختن به هوای نفس میدانست و بر خود نمیپسندید، و در عزلت خود چندان پایدار بود که جز برای شرکت در نماز جماعت از خانه بیرون نمیرفت و پس از چندی آن را نیز ترک گفت و باقیماندۀ عمر خویش را با دارایی اندکی که از والدینش به میراث مانده بود، گذراند، تا در خانه بمانَد و مجبور به رویارویی و گفتوگو با مردم نباشد. بهاینترتیب، باآنکه برخی از منابع به سفر او به بغداد در زمان خلافت المهدی اشاره کردهاند، اما به نظر میرسد که وی عمـر خود را در کوفه گذرانده است .
داوود طائی را از معاصران امام جعفر صادق (ع) دانستهاند و در برخی از منابع به گفتوگویی میان آن حضرت و او اشاره شده که در آن داوود امام صادق (ع) را برترینِ خلق دانسته، و امام نیز او را زاهد زمانه خوانده است . وی همچنین با صوفیانی چون ابراهیم ادهم، فضیل عیاض و سفیان ثوری معاصر بوده است و معروف کرخی را نیز از جملۀ شاگردان او به شمار آوردهاند .
گفتهاند که مردمان بسیاری در تشییع پیکر او حاضر شدند و ابنسماک بر سر مزار وی، زهد و پارسایی و مقام معنوی او را در سخنانی بلند و شیوا ستود .
گزیده ای از ذکر جناب داوود طائی :
…..