ذکر ابوعلی شقیق بلخی رحمة الله علیه :
ابو علی شقیق بن ابراهیم بلخی معروف به شقیق بلخی از عرفای بنام و بنیانگذاران تصوف خراسانی ، و صاحب قدیمی ترین رساله در تصوف است بود . او مرید ابراهیم ادهم و معاصر هارونالرشید بود ، و حاتم اصم از شاگردان او به شمار می آید .
در جوانی برای تجارت به ترکستان رفت اما سخن بت پرستی او را متحول کرد. پس به بلخ بازگشت و تمام ثروتش را در راه خدا صدقه داد و به تحصیل علم پرداخت. عرفای شیعه شقیق را شاگرد امام جعفر صادق و موسی کاظم علیه السلام می دانند. آثار به جای مانده او در باب مناقب ائمه، این امر را تایید می کند .
در منابع رجالی و احادیث امامیه و عامه از وی به عنوان فرد ثقه یاد شده است.
شقیق در سال ۱۹۴ هجری برای جهاد در راه خدا به ترکستان رفت و در نبرد کولان کشته شد و در ختلان دفن شد.
گزیده ای از ذکر شقیق بلخی :
نقل است که چون شقيق قصد کعبه کرد و به بغداد رسيد، هارون الرشيد او را بخواند، چون شقيق به نزد هارون آمد. هارون گفت: «تو شقيق زاهدي؟». گفت: «شقيق منم، اما زاهد نيم ».
هارون گفت: «مرا پندي ده ». گفت: «هش دار، که حق – تعالي – تو را به جاي صديق نشانده است ، از تو صدق طلبند، چنان که از وی . وبه جاي فاروق نشانده است ، از تو فرق خواهد ميان حق و باطل چنان که از وی . و به جاي ذوالنورين نشانده است ، ازتو حيا و کرم خواهد چنان که از وی . و به جاي مرتضی نشانده است از تو علم و عدل خواهد چنان که از وی »……..
وگفت: «هلاک مردم در سه چيز است: گناه مي کند به اميد توبت. و توبه نکند به اميد زندگاني و توبه ناکرده ماند به اميد رحمت. پس چنين کس هرگز توبه نکند».
وگفت: «حق – تعالي – اهل طاعت را در حال مرگ زنده گرداند و اهل معصيت را د رحال زندگاني مرده گرداند».
…….
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام و عرض ادب و خسته نباشید. بسیار خوشحال شدم که کتاب شریف تذکره الاولیا را به صورت حرفهای خوانش میکنید و از شنیدن صوتها به وجد آمدم. بی صبرانه منتظر دنباله صوت ها هستیم. دعاگویتان هستیم.
با سلام و احترام و سپاس فراوان از شما .
الحمدلله ، امیدوارم نور بزرگواران تذکره الاولیاء روشنگر راه همه ی ما باشد .